Basturuska för allergiker och alla andra

I dessa pollentider är det kanske inte rätt att rekommendera någon med björkallergi att använda björkruska.  Det finns alternativ för dig som tycker om att piska kroppen i bastuvärmen men som tyvärr måste avstå på grund av din allergi.

I Pajala kommun i Tornedalen finns en driftig kvinna vid namn Allikatri som tillverkar handgjorda plastruskor med namnet Sauna Relax. Du kanske tänker att en basturuska i plast inte känns äkta, men jag lovar den fungerar och är lika skön som en äkta björkruska. Den ger massage, stimulerar blodcirkulationen och är ett ypperligt hjälpmedel för uppmjukning av spända och trötta muskler. Den skräpar inte och finns tillgänglig året om.

Jag är själv inte björkallergiker men vi har det inom familjen så jag vet att denna period under året är jättejobbig för många av er. Jag lider med er som inte kan vistas ute i naturen som vi andra. Kanske ett skönt bastubad kan ge er lite avkoppling mellan nysattackerna.

Annonser

%d bloggare gillar detta: