Mobil bastu

Funderar du på att skaffa en mobil bastu och behöver få lite inspiration då tycker jag att du ska snegla österut, till Finland. Dom har sedan 2006, under augusti månad,  en årligen återkommande träff för mobila bastun.

På den en lilla orten Teuva, på den finska västkusten, träffas alla dessa bastuentusiaster för bada bastu i alla möjliga och omöjliga bastun. Vad sägs om att bada bastu i en telefonkiosk, i en upp och nedvänd bastustuga eller varför inte i en bastu byggd på en mjölkkärra eller på biltaket.

Arrangemanget lockar tusentals besökare och förra året deltog 54 olika mobila bastun. För att delta finns endast två regler att följa. Bastun måste vara flyttbar och den måste vara så pass rymlig att minst en person åt gången ryms in för att njuta av bastuångan.

Finnarna är verkligen idérika när det gäller Sauna eller är dom lite galna? Läs mer på arrangemangets hemsida http://www.sauna-ajot.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1

5&Itemid=32

Annonser

Etiketter: , , , , , ,


%d bloggare gillar detta: